woensdag 10 maart 2010

Hans Ouwerkerk wordt informateur in Gouda

De fracties zijn vrijdagavond 5 maart bijeen gekomen op verzoek van de lijsttrekker (Marion Suijker) van de grootst gekozen partij (PvdA) tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Het voorstel die avond om een externe informateur te benoemen, is door alle fracties omarmd. De informateur wordt drs. Hans Ouwerkerk.

Marion Suijker is verheugd dat hij in Gouda dit proces gaat begeleiden: "Hans Ouwerkerk is een oude rot in het vak, heeft jarenlange burgemeesterservaring en is een zwaargewicht. In 2006 heeft hij een soortgelijk proces in Zwolle gedaan. Ik heb er vertrouwen in dat ik goede adviezen krijg".

De informateur consulteert de partijen en legt zijn advies neer in een rapport. Dit advies moet een concreet antwoord geven op de vraag op welke wijze en met welke politieke partijen in Gouda kan worden gekomen tot een stabiel college dat in zijn samenstelling recht doet aan de verkiezingsuitslag en gelijktijdig kan rekenen op voldoende draagvlak in de Goudse samenleving en de raad.

De heer Ouwerkerk is gevraagd uiterlijk in de week van 22 maart zijn advies uit te brengen. Het rapport wordt vervolgens besproken met de diverse partijen en door de formateur (Marion Suijker) gehanteerd als basis voor de verdere collegevorming.

Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: