maandag 7 juni 2010

Opening natuurspeelplaats Noorderhout met roofvogeldemonstratie

De natuurspeelplaats Noorderhout is een avontuurlijke plek waar kinderen kunnen rondrennen, ravotten en spelen in een natuurlijke omgeving. De combinatie van speeltoestellen en natuur levert een bijzondere speelplaats op, die woensdag 16 juni om 15.00 uur geopend wordt door wethouder Wendy Ruwhof. Aansluitend aan de openingshandeling is er van 15.30 uur tot 16.30 uur een gratis roofvogeldemonstratie op het terrein.

Natuurspeelplaats

De natuurspeelplaats Noorderhout is de tweede natuurspeelplaats in Gouda. Door het succes van speelplaats Het Steinse Groen was een tweede natuurspeelplaats een logisch gevolg. Nu kan er aan beide kanten van de stad ‘natuurlijk gespeeld’ worden. Natuurspeelplaats Noorderhout is een plek waar kinderen veilig en op een spelende manier in aanraking komen met de natuur. De speelplaats heeft avontuurlijke speeltoestellen die interessant zijn voor diverse leeftijdsgroepen zoals een kabelbaan, een vogelnestschommel en trampolinepad. Naast bomen waarin geklommen kan worden en struiken met eetbare vruchten, kan er ook prima gepicknickt worden op de picknickweide. De speelplaats heeft een omheining en een afsluitbaar hek dat ’s avonds dicht is.

Roofvogeldemonstratie

Van nature leven er veel dieren in het natuurgebied Noorderhout. Hieronder ook een aantal roofvogels als de buizerd, uil en valk. In de roofvogeldemonstratie worden diverse roofvogels getoond en uitleg gegeven over de roofvogels, hun leefomgeving, voeding etc. Natuurlijk vliegen de vogels ook vrij rond.

Bereikbaarheid Noorderhout

De ingang van de natuurspeelplaats bevindt zich ter hoogte van de Noordhoef, op het punt waar de Noordhoef overgaat in het pad Noorderhout. Hieraan bevindt zich de hoofdingang van de speelplaats.


Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: