vrijdag 4 juni 2010

Gouda blij met miljoen voor leefbaarheid

In Gouda Oost staan er veel veranderingen op stapel. Woningen die gesloopt worden, winkels die verplaatst worden, scholen en andere voorzieningen die verhuizen. Kortom: veel veranderingen.

“Wij zijn dan ook heel blij met de subsidie van een miljoen van minister Middelkoop (VROM), zodat we bij deze veranderingen het puntje op de i kunnen zetten, zegt wethouder Daphne Bergman (wijkontwikkeling).

“Dit geld gebruiken we om samen met bewoners de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Denk aan de oversteek bij de Sportlaan straks naar de winkels, aan speel- en ontmoetplekken of andere impulsen voor de wijk”.

De plannen om de leefbaarheid in Gouda Oost te verbeteren zijn er al langere tijd. Er moet meer variatie in soorten woningen komen. Een deel van de wijk bestaat nu grotendeels uit vrij kleine naoorlogse appartementen. Ook straten en groen komen uit die periode en dat voldoet niet meer aan eisen van deze tijd.

Woonpartners en gemeente investeren de komende jaren fors in de wijk, maar deze subsidie geeft de mogelijkheid om net dat stapje extra te maken wat nodig is in het centrumgebied tussen de multifunctionele accommodatie aan het Wilsonplein en winkels aan de Sportlaan.

Voor extra kwaliteit en ontmoetings- en speelplekken in de buitenruimte. Maar ook om het wijkondernemerschap te versterken en activiteiten die de mensen hun trots op de wijk terug geven. “Samen met bewoners en ondernemers bedenken we positieve impulsen en ideeën”, aldus Bergman. “Er zijn dan ook nog geen vastomlijnde plannen met deze subsidie, alleen kaders. Er is al wel samen met de bewoners gestart met plannen voor de oversteek bij de Sportlaan, waar straks winkels komen. Bewoners vonden die oversteek niet veilig en aantrekkelijk genoeg en hebben voorstellen aangedragen hoe dit beter kan. Bijvoorbeeld door de auto te gast te laten zijn in dit gebied”.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: