dinsdag 1 juni 2010

Bestemmingsplannen on-line

Vanaf nu zijn alle bestemmingsplannen van de gemeente Gouda on-line te raadplegen. Ook voorbereidingbesluiten en projectplannen nog in procedure zijn te bekijken via www.gouda.nl/bestemmingsplannen.

De gemeente werkt aan het project actualisering en digitalisering bestemmingsplannen dat door de overheid is opgelegd. Doel is om bestaande plannen (in gedrukte en getekende vorm) te actualiseren en om te zetten naar digitale versies die voldoen aan landelijke standaarden. Op www.gouda.nl/bestemmingsplannen zijn nu de eerste digitale bestemmingsplannen te bekijken. Oudere, nog niet vernieuwde plannen zijn in pdf-vorm beschikbaar. Het project is in 2012 afgerond wanneer alle bestemmingsplannen zijn vernieuwd.

Wethouder Marco Kastelein (Ruimtelijke ordening): "Voor bestaande en nieuwe bestemmingsplannen kan je nu thuis dingen opzoeken zonder dat je hoeft langs te komen. Dit is goed nieuws voor iedereen".

Bij de digitale bestemmingsplannen zijn de gegevens van het bestemmingsplan en de op de locatie van toepassing zijnde bestemming op de kaart te zien. Na aanklikken van een adres verschijnt alle informatie en de geldende bestemming. Inclusief de volledige toelichting en regels.

De oudere, niet-digitaal opgestelde plannen zijn beschikbaar als pdf. Van deze bestemmingsplannen worden op de kaart alleen de contouren weergegeven. Na aanklikken zijn de pdf-bestanden van het bestemmingsplan te downloaden. Omdat de bestanden vaak een groot formaat hebben, kan het downloaden even duren.

Bestemmingsplannen blijven ook op papier te bekijken in de Stadswinkel Buytenerf. Neem voor een afspraak contact op met het Klant Contact Centrum op 14 0182 zodat alle documenten voor u opgezocht en klaargelegd kunnen worden.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: