vrijdag 12 april 2013

Extra blauw op straat in Gouda tegen woninginbraken


De gemeente Gouda en de politie hebben in gezamenlijke overleg besloten de politie-inzet in de Goudse wijken de komende periode sterk te verhogen in de strijd tegen het aantal woninginbraken in Gouda. Door uitbreiding van het toezicht wordt de pakkans vergroot.

Burgemeester Schoenmaker ziet het extra toezicht in de wijken als eerste stap. ‘Met elkaar zetten we vol in op het terugdringen van het aantal inbraken in de wijk. Extra toezicht in de wijk verhoogt de pakkans. De hulp van oplettende inwoners is hierbij van cruciaal belang. Ik roep iedereen op om bij verdachte situaties 112 te bellen’.

Deze intensivering van het toezicht sluit aan op de Top-60 aanpak die in Gouda op korte termijn aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De Top-60 aanpak is een intensivering van de dadergerichte werkwijze.

Meld verdachte situaties
De meeste aanhoudingen van daders van een inbraak worden verricht als gevolg van oplettende melders. Het melden van verdachte situaties is dus cruciaal in de strijd tegen woninginbraak. Bel bij verdachte situaties altijd 112. Indien men wel informatie heeft over daders, maar anoniem wenst te blijven kan contact worden gezocht met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Volop inzet tegen woninginbraken
Een woninginbraak heeft veel impact op slachtoffers en is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Er wordt in Gouda al door veel partijen, waaronder de politie, gemeente en woningcorporaties hard gewerkt om het aantal woninginbraken omlaag te krijgen. Zo worden er bijv. informatieavonden in de wijk georganiseerd om bewoners te informeren over wat ze kunnen doen tegen woninginbraken zoals goede sloten op deuren en ramen en verlichting, heeft de politie ingezet met witte voetjesactie en extra toezicht gehouden op locaties (hotspots) waar veel wordt ingebroken, zijn er waarschuwingsmatrixborden geplaatst, zijn er brieven gestuurd aan hondenbezitters om extra alert te zijn etc. Ook worden inwoners gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot goede preventie, maar ook op hun rol van oren en ogen in de wijk.


Persbericht 12 april 2013

Geen opmerkingen: