maandag 15 april 2013

Stadhuis Gouda weer bruisende ontmoetingsplaats


Het prachtige historische Stadhuis van Gouda wordt binnenkort weer volop gebruikt. 
Per 1 mei gaat het huurcontract in met de nieuwe huurder TeKa Groep, die voor tien jaar de gebruiker wordt van dit beroemde gebouw. Recepties, vergaderingen, horeca, maar ook trouwen en bezoeken; het Stadhuis wordt weer het kloppend hart van de stad. 
Uiteraard blijven in goed overleg de bekende Goudse evenementen als 4 en 5 mei, Keramiekdagen, Gouda bij Kaarslicht en representatieve ontvangsten van de gemeente hier plaatsvinden.

Dinsdag 16 april ondertekenen Timo Kruft (directeur/eigenaar TeKa Groep)  en wethouder Daphne Bergman de huur- en beheerovereenkomst. Hierin staan alle afspraken die zijn vastgelegd door de gemeenteraad op 13 maart. Daphne Bergman is blij een huurder te hebben gevonden die veel ervaring heeft met het exploiteren van historische locaties. Daphne: “Ik vertrouw erop, dat het Goudse Stadhuis snel  weer het stralende en levendige middelpunt van de stad wordt.”

Volgens Timo Kruft blijft het Stadhuis beschikbaar voor alle organisaties uit Gouda die aansprekende projecten organiseren: “We overleggen al met diverse betrokken partijen om hier invulling aan te geven.”

Karakter blijft
De gemeente Gouda blijft eigenaar van het monumentale pand. Het karakteristieke gebouw en het bijzondere interieur blijven hetzelfde. Alleen de Burgerhal (onder het Stadhuis) en de toiletten worden vernieuwd.

Bericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: