donderdag 18 april 2013

Start aanleg Groen-Blauwe zone nieuwe woonwijk Westergouwe in Gouda


Gedeputeerde Weber van de Provincie Zuid-Holland, wethouder Kastelein van de gemeente Gouda en wethouder Bosman van de gemeente Zuidplas gaven woensdag 17 april het startsein voor de aanleg van de Groen-Blauwe zone van de nieuwe woonwijk Westergouwe. Voorafgaand hieraan vond  de ondertekening plaats van de herziene Uitvoeringsovereenkomst. 

De Groen-Blauwe zone wordt een gebied van ruim 42 hectare dat grenst aan de toekomstige woonwijk Westergouwe in Gouda. Naast een gebied met een hoge ecologische waarde, biedt het recreatieve mogelijkheden voor de toekomstige bewoners van de nieuwe wijk. De ophoging van de eerste fase van Westergouwe is inmiddels van start gegaan en de bouw van de eerste woningen zal in 2015 beginnen.

De plannen voor de Groen-Blauwe zone zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Gouda en de gemeente Zuidplas op wiens grondgebied de Groen-Blauwe zone gelegen is. Als gevolg van een reeks van bezuinigingen door de Rijksoverheid, was het echter lange tijd onzeker of de Provincie Zuid-Holland in staat zou zijn om een eerder toegezegde financiĆ«le bijdrage voor de realisatie van het gebied, te leveren. Onder meer door de additionele inzet van eigen middelen door de Provincie Zuid-Holland is het gelukt om de plannen voor de Groen-Blauwe zone overeind te houden. Tegenover deze bijdrage van de provincie staat de toezegging van de gemeente Gouda dat de Groen-Blauwe zone uiterlijk eind 2015 gereed zal zijn. Precies op tijd voor de eerste bewoners van de wijk Westergouwe om te kunnen genieten van dit nieuwe ecologisch-recreatieve gebied.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: