vrijdag 3 juli 2009

Korte Akkeren krijgt nieuw centrum


Na een periode van vier jaar van onderzoek, overleg, rekenen en tekenen is het dan zover: het masterplan voor de centrumontwikkeling van Korte Akkeren is gereed. Op 2 juli hebben wethouder Siebe Keulen en directeurbestuurder Peter de Klerk van woningbouwcorporatie Mozaïek Wonen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitvoering van dit masterplan.

Het masterplan is een stedenbouwkundig plan voor de herontwikkeling van het centrum van Korte Akkeren. In dit gebied komen (nieuwe) winkels en maatschappelijke voorzieningen. Ook sloop en nieuwbouw van woningen maken onderdeel uit van het centrumplan. In het masterplan staat onder andere de ontwikkeling van een multifunctionele accommodatie tussen de sportvelden van ONA en het gebouw De Ackerborgh. Deze accommodatie biedt onderdak aan een groot aantal maatschappelijke organisaties. Hier komen een basisschool, een buurtservicecentrum, een jeugdbibliotheek, een peuterspeelzaal, een speel-o-theek, een sportzaal, voetbalvereniging ONA, een kinderdagverblijf en een sportschool in te zitten. Daarnaast wordt ook een supermarkt in de nieuwbouw ondergebracht. Verder komt er een parkeergarage en twee schoolpleinen, één aan de zijde van de Emmastraat en één verhoogd binnen de accommodatie.

Eerder heeft de stuurgroep Wijkontwikkeling ingestemd met het masterplan. Op dinsdag 23 juni heeft het college van burgemeester en wethouders het masterplan goedgekeurd.

Wijkontwikkeling is een samenwerking tussen de gemeente Gouda en de wooncorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland. Samen wordt gewerkt aan de verbetering van de leefbaarheid, de uitstraling, de veiligheid, woonomgeving, verkeerssituatie, maatschappelijke voorzieningen in Gouda Oost en Korte Akkeren.

Geen opmerkingen: