vrijdag 3 juli 2009

Groen licht voor bouw Huis van de Stad


De bouwvoorbereiding voor het Huis van de Stad kan starten. Gisteren heeft burgemeester Cornelis de gemeenteraad geïnformeerd dat de bouw binnen de gestelde marges van 49,5 miljoen euro blijft. Dat blijkt uit de resultaten van de Europese aanbesteding. Het nieuwe stadhuis wordt een klantgericht knooppunt waarbij alle gemeentelijke diensten en activiteiten op één plek samengaan. Dit betekent een aanzienlijke besparing op het gemeentelijk apparaat. De bouw aan de westkant van het station (Bloemendaalzijde) gaat in 2010 van start, zodat in 2012 in het gebouw kan worden gewerkt.

"We zijn trots een mijlpaal in het project te hebben bereikt om in de toekomst onze dienstverlening te kunnen verbeteren", aldus burgemeester Wim Cornelis. "Economisch gezien zijn we ons ervan bewust dat we in deze crisistijd een bouwproject en daarmee een stuk werkgelegenheid aan de markt kunnen aanbieden. Het starten van de bouwvoorbereidingen is voor ons een belangrijke impuls in de verdere ontwikkeling van de spoorzone."

Met de nieuwbouw wordt de dienstverlening aan de burgers, bedrijven en instellingen verbeterd, doordat bijna alle diensten op één locatie zitten. De enige uitzondering is het stadsarchief dat een gezamenlijke ruimte zoekt met het Streekarchief Midden-Holland, dat in de regio depotruimte wil. Het Huis van de Stad is dé plek waar burgers en de gemeente Gouda samenwerken en elkaar ontmoeten.

Het Huis van de Stad is een metafoor voor het nieuwe werken waarbij de relatie met de inwoners van Gouda wordt versterkt en het Huis van de Stad het luisterend oor van de gemeente is. In het gebouw zelf wordt ontmoeten gestimuleerd door ook ruimte te creëren om met partners samen te werken en na te denken.

2 juli 2009, persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: