dinsdag 24 november 2009

250e Gast van de raad

In november ontving de gemeenteraad van Gouda officieel haar 250e gast. Burgemeester Cornelis overhandigde daarom een bloemetje aan de heer Paul van de Berg.

Sinds een jaar nodigt de gemeenteraad gasten actief uit om eens te kijken hoe onze democratie werkt en wat de raad allemaal doet. De raad vergadert iedere woensdag onder de noemer “woensdag raadsdag”. Elke week krijgt een deel van de Goudse inwoners een uitnodiging om gast van de raad te zijn. Hiervoor wordt een willekeurige selectie uit het bevolkingsbestand gemaakt, waarbij je wel 18 jaar of ouder moet zijn. Drie raadsleden van verschillende fracties treden op als gastheer/vrouw. Zij ontvangen de gasten een uur voor de bijeenkomst begint en leggen uit hoe de raad werkt en wat er deze avond op het programma staat. In de pauze zoeken de gastheer/vrouw de gasten nog even op en beantwoorden eventuele vragen die ze hebben. Na afloop kunnen de gasten in een enquête hun ervaringen aangeven.

U hoeft overigens geen uitnodiging af te wachten om bij een raadsvergadering aanwezig te zijn. Alle vergaderingen zijn altijd openbaar. Maar zoals u kunt lezen, krijgt u als gast wel een speciale ontvangst die u als ‘gewone bezoeker’ niet krijgt. In principe wordt er iedere woensdag vanaf 20.00 uur vergaderd aan de Antwerpseweg 5.

De agenda van te behandelen onderwerpen staan op www.gouda.nl/ris. Het is wel verstandig om hier even naar te kijken want af en toe is er door omstandigheden geen vergadering.

Persbericht Gemeente Gouda, 24 november 2009

Geen opmerkingen: